ja_mageia

Pojišťovna České spořitelny Kooperativa
020486 PA

O nás

Historie

Pojišťovnictvím jsem se začal zabývat po absolvování vysoké školy v roce 1984, kdy jsem po složení zkoušek získal jako externí likvidátor majetku své první likvidační limity. Profesionálně jsem do pojišťovnictví vstoupil v roce 1991 jako vedoucí obchodní služby. V květnu 1993 jsem vyhrál konkurz a stal se zakladatelem Živnostenské pojišťovny v dnešním Moravskoslezském kraji.

Po založení pobočky Živnostenské pojišťovny v Ostravě 1.6.1993 jsem se zaměřil na nábor nových spolupracovníků a rozjezd pojišťovny. Jelikož byla pro sjednávání pojištění velmi příznivá doba, mnoho schopných lidí se dalo na dráhu zprostředkovatelů pojištění v zaměstnaneckém poměru. Postupně jsme zajistili vlastní likvidátory a komplexní servis na Severní Moravě. Se vzrůstajícím počtem klientů docházelo k nárůstu pojistných událostí. Abychom byli schopni obstát v tvrdé konkurenci, rozhodl jsem se tuto již fungující pobočku předat nástupci a jít vlastní cestou tak, abych veškeré služby pro klienty dělal na externí bázi a servis pro ně vylepšil formou systému tzv. „rodinného lékaře“.

K otevření externí pobočky s několika novými zaměstnanci došlo 1.2.1995 na základě získání oficiálního zastoupení Živnostenské pojišťovny, a.s. Tento krok se později v praxi osvědčil, protože dvojkolejnou cestou jsme rychleji dosahovali cílů a požadavků, které noví akcionáři stále zvyšovali (po koupi Živnostenské pojišťovny, a.s. Českou spořitelnou).

Prodejem majoritního balíku akcií České spořitelny Erste došlo k přejmenování na Pojišťovnu České spořitelny, a.s. a později i k prodeji majetkového pojištění Pojišťovně Kooperativa a.s., která je akcionářsky v sesterských rukou. Díky tomu zastupujeme obě pojišťovny a osobním přístupem se snažíme klientům splnit i jejich nejnáročnější požadavky. Pojištění posuzujeme nejen podle ceny, ale především z pohledu možných škod a výše jejich plnění. Samozřejmostí je zdarma poskytovaný poradenský servis.

Současnost

Ze sídla na Puchmajerově ulici jsme se přestěhovali v roce 1997 na Nádražní 35. Kvůli zhoršujícím se parkovacím podmínkám v centru města jsme se v říjnu 2004 přestěhovali do zrekonstruovaného objektu na ulici Rudná 1197/49 v Zábřehu, kde máme rychlou dostupnost odkudkoli z Ostravy a velké parkoviště s vjezdem z Rudné ulice. Pěší klienti mohou přijít ze zastávky tramvají Most Mládeže (linky 6,11,12,17). Je to rovněž zastávka autobusů 45 a 65. Pro cestující autobusy 31 a 60 je nejlepší dostupnost ze zastávky Městský stadion ve směru z Výškovic a Rottrův sad v opačném směru.

Pokud jste se setkali s naší prací, jistě víte, že spokojený klient je pro nás tím největším bohatstvím a ke každému nově příchozímu se snažíme vstřícností najít optimální splnění jeho požadavků.

Provozní doba.